Update Corona

Op deze Updatepagina kunnen jullie alle nieuwtjes kwijt die te maken hebben met ‘hoe wij in Alkmaar omgaan met de coronacrisis’. Heb je nieuwtjes en berichten waarvan je denkt dat anderen dat ook willen weten dan kan je deze op deze pagina kwijt. Maar ook als je tips voor anderen hebt kan je gebruik maken van deze pagina. En schrijf je graag? Doe dan mee met het maken van een boek hier.

Stuur ons een mailtje met jouw artikel, Corona tip of bericht en misschien plaatsen we jouw stukje op de website!

Zo hoort het natuurlijk niet!

Het is natuurlijk altijd goed om te constateren dat een aantal Alkmaarders het zekere voor het onzekere nemen om zich persoonlijk te beschermen en dus handschoenen te dragen of – zo mogelijk – een mondmasker. Maar is het dan teveel moeite om  deze na gebruik ook even op de juiste wijze weg te doen? Bijvoorbeeld thuis in uw afval of in een afvalbak op straat? Het is toch niet normaal dat wij moeten constateren dat onze medeburgers met smetvrees blijkbaar geen problemen hebben met hygiëne in het algemeen? Kom op mensen.  Samen voorkomen we besmettingen ook met goed fatsoen! 

6 april 2020

WhatsApp Image 2020-04-05 at 10.07.01

Van een onzer partners

Een van onze partners – Straatgeluid – heeft ons de volgende video gezonden. Een aantal van hun jongeren hebben gedurende de crisis mensen op straat geïnterviewd. Met als resultaat een informatief beeld van hoe onze mede Alkmaarders de intelligente lockdown ervaren. Wij danken ze natuurlijk voor hun bijdrage.

4 april 2020

Alkmaar Lydia

Ingezonden: 'Onze wijk'

In deze moeilijke tijd  worden er heel veel dingen duidelijk en dat is nu de samen horigheid in onze wijk . Het is fantastisch hoe de meeste bewoners zich aan de regels houden , iedereen zit thuis en het is stil op straat , bij de voetbalvelden en onze speeltuin voor de Zonkantflat is het rustig en de mensen houden rekening met elkaar. Wij zijn trots op onze wijk , een wijk die laat zien er voor elkaar te zijn. Ook  de jongeren die ruimte maken voor de ouderen als je aan komt lopen. Het is geweldig en te hopen dat dit zich voortzet na deze ellende van Corona. Maar daar gaan wij wel vanuit gezien hoe het nu gaat. Iedereen is er voor elkaar en iedereen doet wat hij kan. Dank aan Marja en Aussie en al die anderen van OnsAlkmaar die zich inzetten voor onze wijk.

Met dank aan Lydia (nadere gegevens bekend bij redactie)

4 april 2020

Video afspelen

27 maart 2020

Leegte Melis Stokelaan

En dan is het stil in de straten ! Zelfs de Melis Stokelaan waar het altijd druk is, waar de voetbalkooien normaal gesproken vol zijn , het plein bij de blokken ,de speeltuintjes  waar spelende kinderen luidruchtig aanwezig zijn ,waar auto’s en scooters de straten vullen….maar nu is het leeg ,kil en koud ,geen kinderstemmen en brullende uitlaten of samenscholende groepen.

Geen winkelend publiek in de Langestraat slecht een enkele winkel is nog geopend. Een bruidspaar arriveert bij het prachtige stadhuis, slecht één man en één vrouw en de fotograaf aanwezig bij deze plechtigheid .Iedereen past zich aan en volgt zoveel mogelijk het advies om binnen te blijven en afstand te bewaren. Alkmaar, maart 2020 en het is stil op straat.

Jongeren voetbalkooi

Negeren  deze jongeren het afstand verzoek van 1,5 meter door in de voetbalkooi een lekker balletje te trappen, of hebben zij geen sms ontvangen? OnsAlkmaar vraagt het de jongeren en  zie hier de reactie.

27 maart 2020

 

Video afspelen

NoLimit
Lorreinenlaan 25
1813 JV Alkmaar
Maatschappelijk Trefpunt
Sport Coaching
Jongerenwerk in Alkmaar