Doe iets Goeds

Zie je iets of maak je iets mee waarvan je vindt dat we onze stadsgenoten kunnen helpen of vindt je dat iemand een beloning of een hart onder de riem verdient? Meld dat dan hier! Of het nu gaat om onze zorgverleners, onze transporteurs, onze mensen achter de kassa van de supermarkt of onze vakkenvullers. Maar ook als je vindt dat je buurman die nu de honden van je buurvrouw uitlaat een extra vermelding moet krijgen? Laat het ons weten. Want wekelijks willen we graag onze Coronaheld van de week in het zonnetje zetten.

Held van de week

Video afspelen

Deze week hebben we weer een nieuwe held van Alkmaar gekozen. Tenminste, niet door onszelf dit keer maar aangedragen door Sabrina de Bok van een onzer partners van Stichting Maria Magdalena., Onze held(in) van deze week is Monique Bak, pleegmoeder bij de kinderopvang en vrijwilligster bij het kinderkleding voor pleeggezinnen. En eigenlijk is dit bloemetje ook bedoeld voor alle pleegmoeders in onze stad die hun beste beentje voorzetten tijdens deze crisis. 

Helden van de week

ALKMAAR, 8 april. Deze week willen we graag alle – veelal ook jongere – medewerkers van Albert Heijn in Alkmaar een hart onder de riem steken met onze blijk van waardering voor hun keiharde werken in deze intelligente corona lockdown. Zonder hen is boodschappen doen niet mogelijk.

Aan de medewerkers van ‘s lands kruidenier hebben we dan ook een prachtige bos ruikers aangeboden. Naomi de Lange nam ze graag in ontvangst.

Video afspelen

Koken voor de kwetsbare medemens

Alkmaar, 25 maart 2020. Buurthuis Overdie Ontmoet  en Stichting Vrouw en Kracht hebben de handen ineengeslagen om de kwetsbare bewoners van Alkmaar door de coronacrisis heen te helpen. Zij hebben een wijkservice dienst opgezet in samenwerking met de keukencoördinator van Michele’s keuken om extra hulp te bieden voor die mensen die nu geen boodschappen kunnen doen vanwege hun leeftijd of  gezondheidsklachten. Hoe fijn het is om deze groep te bereiken en onder welke strikte hygiëne voorwaarden de voorbereiding en het koken verloopt vertellen zij graag zelf aan OnsAlkmaar.

Held van de week

Alkmaar: 25 maart 2020

Crisis coördinator Marion Frinking is door haar collega’s van de noord west ziekenhuisgroep unaniem gekozen tot de “held van Alkmaar”

Dat Marion zeer verrast was door deze unieke actie was direct aan het gezicht af te lezen van de vrouw die al weken dag in dag uit in touw is om te zorgen dat al het zorgpersoneel goed voorbereid is in deze crisis periode.

Ondanks de vermoeidheid blijft zij zich inzetten voor zowel locatie Alkmaar als Den Helder en streeft zij er naar om steeds een stap op voor te blijven zodat het personeel op volle kracht kan blijven werken en geen tekorten ervaart. Dat dit niet ongezien is gebleven bleek zeker uit de vele blijk van waardering door alle collega’s.

Cheryna van 10 jaar uit Alkmaar een fanatieke bezoekster van het Trefpunt No Limit had de eer om het allereerste prachtige boeket voor de “Held van Alkmaar” uit te mogen reiken. Dit gebaar is tot stand gekomen uit een initiatief in samenwerking met meerdere organisaties en partners uit Alkmaar. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken tijdens de corona crisis is bij de organisatoren van No Limit het idee ontstaan om een online blog te lanceren wat de naam www.onsalkmaar.nl draagt.

In deze blog zullen zij zich op diverse thema’s richten . Zo worden mensen die iets bijzonders voor Alkmaar betekenen tijdens de crisis in het zonnetje gezet, updates gedeeld , meerdere acties belicht, tips bekeken en kunnen Alkmaarders filmpjes en foto’s insturen die actueel zijn tijdens deze intelligente lockdown.

Charo Bloemen uit Overdie die van dit initiatief hoorde bood direct aan om het mooiste boeket uit zijn kraam te sponsoren. Wij hopen uiteraard dat er nog vele aanbiedingen als deze zullen volgen zodat er nog meer helden gehuldigd kunnen worden.

Wanneer u iets bijzonders te melden heeft, uw steentje wilt bijdragen of nu al weet wie volgens u de volgende “Held van Alkmaar is kunt u dit laten weten via de blog”.

No Limit wenst Marion Frinking en al het zorgpersoneel van de Noordwest Ziekenhuisgroep en heel Nederland heel veel sterkte in deze zware en onzekere tijd. Zorg goed voor elkaar op afstand!

https://www.alkmaarsdagblad.nl/regio/held-van-alkmaar

NoLimit
Lorreinenlaan 25
1813 JV Alkmaar
Maatschappelijk Trefpunt
Sport Coaching
Jongerenwerk in Alkmaar