Laatste Nieuws

Redactie: Heb je nieuws voor ons? Zet je je eerste stappen in de journalistiek? Wil je eens proberen om zelf het nieuws te brengen? Mail ons je artikelen met zo mogelijk een fotootje erbij en wie weet plaatsen wij het op onze site. We begrijpen dat we niet massaal de straat op kunnen om over alles te berichten wat er in Alkmaar gebeurt. Vandaar dat we al onze Alkmaarse journalisten in spe verspreidt over onze stad graag in de gelegenheid stellen om coronagericht nieuws uit de eigen buurt of wijk te verslaan.

In het Nieuws!

29 april 2020. Met dank aan het Alkmaarsch Dagblad voor de interesse. 

NoLimit boodschappenbakfiets

25 april 2020: Dit is Oumayma! Verleden week was zij onze vrijwillige bezorgster van onze bakfietsboodschappen. Zij vond het enorm leuk om de mensen blij te maken. Het fietsen was wel een beetje zwaar met zoveel pakketten en ‘collega’ Yousri heeft dan ook een beetje geholpen op gepaste afstand. Ook voor haar als dank een doosje Merci

05392bdd-b8c5-417b-88c1-2b85b8336527

Ons bakfietsproject blijft niet ongemerkt. Zo wordt dit initiatief van onze Alkmaarse jongeren  wederom opgepikt door onze lokale media. Klik hier om het recente (pdf) artikel van het Alkmaars Dagblad te zien.

Video afspelen

Boodschap van burgemeester Bruinooge over viering Ramadan

24 april 2020: De burgemeester van Alkmaar, de heer Bruinooge, wenst de Alkmaarse vierders van Ramadan een goede en vooral gezonde ramadanviering. Maar houdt je echter aan de noodmaatregelen. Kom niet in grotere groepen bij elkaar en blijf gezond!

Boodschappenbakfiets NoLimit groot succes!

18 april 2020.  Ons initiatief van de boodschappen bakfiets is in middels een groot succes. Steeds meer van onze stadsgenoten weten de weg te vinden naar onze boodschappenpakketten die onze Alkmaarse jongeren belangeloos bij mensen die dat nodig hebben bij de deur afleveren. Onze bezorgheld Khalid heeft vandaag een lekkere doos Merci van ons ontvangen omdat hij zich als eerste vrijwillig beschikbaar heeft gesteld om de pakketten bij de mensen te bezorgen.     

Yousri had zich ook snel aangemeld om de boodschappen rond te brengen en vandaag had hij maar liefst 10 klanten die hij langs moest om de pakketten aan te bieden. Mooi weer en lekker fietsen maakt het natuurlijk een stuk aangenamer. Klik hier om de video van Yousri te zien.

En staat er ook een nieuwe lichting jonge vrijwilligers klaar om de taken van Yousri en Khalid te verlichten. Ook zij gaan straks aan de slag om met de bakfiets op pad te gaan.  

Kunt u het huis even niet uit? Of is er even niemand anders die vandaag of morgen een boodschapje voor u kan doen? Dan springen wij tijdelijk even in. Neem contact met ons op en laat ons weten of een voedselpakket voor u even uitkomst biedt? We bezorgen deze dagelijks en de producten worden vooral gedoneerd door onze partners en sponsoren die wij uiteraard erg dankbaar zijn. We letten er op dat er in elk pakket in ieder geval groente, fruit, melk, meel of pasta/rijst en brood zit. Dat kan uiteraard per dag verschillen. De prijs? Slechts € 2,50. Betaling in overleg. En dat is goedkoper dan normaal omdat onze fantastische sponsoren liever geen producten weggooien. 

Video afspelen

Oproep minister Grapperhaus

De minister van Justitie en Veiligheid roept op om gedurende de komende Ramadan de afgesproken omgangsregels in acht te houden. Wees dapper voor vooral de kwetsbaren in onze samenleving. “Alleen samen krijgen we het Coronavirus eronder!”

Alkmaar in quarantaine

13 april 2020. Een prachtige impressie van de straten in Alkmaar tijdens de door de overheid opgelegde quarantaine ten gevolge van de coronacrisis in april 2020. 

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking tussen Tony (@photoos.by.tony) en Maikel (@maikelmaduromusic) die zorg heeft gedragen voor de mooie muziek bij deze video. Een erg mooi project van deze twee mannen.

Video afspelen

Straatgeluid Challenge:
Ontwerp je eigen sneakers!

De Sneaker Art Challenge is van start gegaan! Check de video en maak kans op je eigen custom-made-sneakers! Download hier de blanco sneaker tekeningen. Good Luck! Eind juni maken we de winnaar bekend.

Kleurplaat Zijaanzicht
Kleurplaat Bovenaanzicht
Instructie

Straatgeluid Challenge:
Maak er een rap van!

7 april 2020. Hier een nieuwe bijdrage van een van onze partners van ‘Straatgeluid’. Greg legt ons de nieuwste Straatgeluid Challenge uit. Zit je ergens mee? Wil je iets duidelijk maken? Wil je je gevoelens over de crisis kwijt? Maak er dan een rap van. Zend deze dan in en wij plaatsen je rap op onze site. 

Video afspelen

Ingekopt! AZ maakt oudere leden blij.

7 april 2020. AZ en strategisch partner Vomar hebben in aanloop naar de paasdagen de handen ineengeslagen om ouderen te ondersteunen tijdens de coronacrisis. De ruim zevenhonderd AZ-seizoenkaarthouders van zeventig jaar en ouder kregen dinsdag een speciaal samengesteld paaspakket gratis thuisbezorgd.

NoLimit boodschappen bakfiets

6 april 2020. De jongeren van NoLimit gaan vanaf deze week al fietsend op onze bakfiets door de wijken van Alkmaar. Hiermee willen we graag tegemoet komen aan de groeiende behoefte van onze oudere en beperkte stadsgenoten die zelf niet zo goed in staat zijn om dagelijks de eigen boodschappen te doen.

Ons kleine winkeltje op wielen is gevuld met verschillende producten die we u aanbieden in de vorm van een voedselpakketje. De inhoud kan variëren. Dit omdat we dagelijks andere producten krijgen aangeboden kunnen we helaas niet specifieke producten op bestelling leveren. We zullen wel zorg dragen dat elk van de pakketten onder meer brood, melk, rijst, fruit en groente bevatten. 

We vragen per pakket een bijdrage van € 2,50. De wijze van betalen regelen we met u in overleg, omdat contant misschien niet altijd mogelijk is. Ook regelen we in overleg me u de dag en of tijdstippen dat we in de buurt kunnen komen.

Onze bakfietsjongeren leveren uw pakket af bij uw deur waarbij ze minimaal de voorgeschreven 1,5 meter afstand nemen en kunnen zien dat u het pakket heeft opgepakt. De betaling doet u op de met ons (eerder) afgesproken wijze. Zo nodig kunt u ook achteraf betalen.

Heeft u zelf boodschappen nodig omdat u niet naar buiten kan of mag? U geen hulp heeft van een ander? U beperkt bent in uw bewegingen? Of kent u iemand die onze boodschappenhulp nodig heeft? Geeft dit dan aan ons door. Dat kan hier op onze website en op onze contactadressen. Wij zijn u niet vergeten!

AZ Hoofd Jeugd Trainer Paul Brandenburg verteld

27 maart 2020. Ook voetbalclub AZ ervaart ernstige gevolgen van de Corona crisis. Een gedwongen competitiestop terwijl AZ op een gedeelde eerste plaats met Ajax staat! Dat geeft veel onrust in de voetbalwereld..  En hoe zorg je ervoor dat de jeugdspelers gemotiveerd en actief blijven? Paul Brandenburg Hoofd Jeugdtrainer bij AZ staat OnsAlkmaar te woord  tijdens een rondleiding door het imposante AZ stadion en geeft ons een kijkje in zijn AZ voetbalhart.

Video afspelen
Video afspelen

Ouder en kwiek en frisse lucht

27 maart 2020. Deze kwieke oudere dame maakt elke dag door weer en wind een rondje met de rollator buiten om vervolgens in de speeltuin op de fietstrainer plaats te nemen en de spieren wat soepel te houden en in contact te blijven met buurtbewoners. Ons Alkmaar stelde de vraag :” hoe dat nu is als er zo weinig mensen buiten zijn, voelt u zich nu eenzaam?”

Ondernemers Waagplein

27 maart 2020. De vraag die OnsAlkmaar stelde aan deze bekende ondernemer die meerdere horeca bedrijven bezit op het Waagplein ligt voor de hand: “Wat voor een impact hebben de verstrekkende  maatregelen ivm het corona virus voor al uw bedrijven en al het personeel?”

Video afspelen
Video afspelen

Bertje Doperwtje

27 maart 2020. De alom bekende muziekkant die het winkelende publiek in Alkmaar  zins mensenheugenis toezingt en vermaakt wil graag zijn steentje bijdragen aan OnsAlkmaar en iets delen met alle Alkmaarders in deze corona crisis tijd.

 

Bezoek aan Reakt daklozenopvang

27 maart 2020. De gevolgen voor de daklozen in Alkmaar zijn groot na de verscherpte maatregelen om het corona virus zoveel mogelijk in te perken. OnsAlkmaar! werd gevraagd om de medewerkers die keihard werken om iedereen toch op te kunnen vangen en alle noodzakelijke hulp te bieden een hard onder de riem te steken en hun verhaal in beeld te brengen.

Video afspelen

Hou afstand!

26 maart 2020. Het aantal mensen in de regio Alkmaar dat inmiddels positief is getest op het virus is gisteren gestegen naar 77. Het aantal positief op het virus geteste mensen in Alkmaar zelf bedraagt op dit moment 20. Afgelopen maandag waren dit er nog twee minder. Het aantal daadwerkelijke besmetting ligt hoger. Dit komt omdat niet iedereen nog wordt getest. Er zijn dan ook veel meer mensen nog in staat om anderen in onze stad te besmetten. Dat komt omdat zij zich nog niet ziek voelen en zich nog op straat en in de supermarkt begeven. Mensen die zich wel al ziek voelen blijven in het algemeen goed thuis. Hoeveel dat er zijn is vrijwel onbekend. Houdt afstand!

Corona slachtoffer

26 maart 2020. Het Noord-Hollands Dagblad heeft bekend gemaakt dat een inwoner uit Heerhugowaard is bezweken aan de gevolgen van Corona. Het is het eerste slachtoffer in onze directe omgeving. Nog niet bekend is of het hier over een man of vrouw gaat en wat de leeftijd van het slachtoffer is.

Fake News!

25 maart 2020. Let op iedereen! Er gaat een nep sms bericht in de rondte in Noord Holland Noord. Het bericht luidt: Beste, u bent in contact geweest met een patiënt die positief heeft getest op Covid-19. Wilt u zo spoedig mogelijk contact met ons opnemen? GGD Hollands Noorden.

NoLimit
Lorreinenlaan 25
1813 JV Alkmaar
Maatschappelijk Trefpunt
Sport Coaching
Jongerenwerk in Alkmaar