Schrijf Geschiedenis

In de rubriek schrijf geschiedenis gaan we samen een boek schijven! Een boek over hoe jonge mensen in Alkmaar zich door de coronacrisis heen vechten. Iedere schrijfgrage jongere onder de 18 jaar kan meeschrijven. We willen graag dat dit boek straks een belangrijk en historisch naslagwerk wordt over hoe wij als jonge Alkmaarders zijn omgegaan met al die beperkende maatregelen. Maatregelen die het leven in onze stad in deze angstige periode verandert en ons ook uitdaagt in het zoeken naar nieuwe ideeën en mogelijkheden. Kom met jullie plannen en voorstellen waarover je wilt schrijven. Let wel op, het moet wél over corona gerelateerde onderwerpen in onze stad gaan.

Ingezonden door Edith (Stichting Maria Magdalena)

Ik vind het een heel nare situatie. Zo onvoorspelbaar. Goed zorgen voor jezelf en hierdoor ook voor anderen. De AH winkel past zich goed aan. Ik lees veel mail de krant en de hele dag tv. Verder veel telefonisch contact. Of Appen. Heb leuke contacten in mijn buurtje. Zij zijn als zij daartoe in staat zijn bereid om te helpen omdat ik met twee krukken loop. Hierdoor is mijn situatie af en toe een beetje moeilijk. Kan niet doen wat ik voorheen deed. Vrijheid blijheid. Helaas afhankelijk. Hoop dat ik over een aantal maanden weer kan doen wat ik deed. Contacten onderhouden door naar de mensen toe te gaan. De ene buur speelt er op in en de ander heeft genoeg aan zichzelf. Begrijp dit. Situatie is al moeilijk genoeg. Gelukkig ben ik geholpen. Ben dankbaar voor elke geste. Betekent extra energie vragen a/d ander. Realiseer mij dat.

Er zijn in mijn vriendenkring een aantal mensen die helaas kanker hebben. Zij knokken ook voor hun leven. Voor hen ben ik er graag met mijn beperking. Schrijf ze of bel ze geregeld. Daar zijn ze blij mee. Toch in beperkte mate iets voor een ander kunnen doen geeft mijn hart voldoening.

Ik ben sociaal ingesteld. Ik houd van mensen. Ook van contacten. Heel belangrijk. Anders raak je geïsoleerd.
Ik houd van schilderen, mijn tuintje aanplanten. Genieten van de zon en de vogels. En van contacten. Hierbij mijn geste naar jullie. Ben dankbaar voor alles in de achterliggende periode maar ook wat ik ervan geleerd heb. Er voor elkaar zijn.

Lieve groet Edith,
7 april 2020

NoLimit
Lorreinenlaan 25
1813 JV Alkmaar
Maatschappelijk Trefpunt
Sport Coaching
Jongerenwerk in Alkmaar